Wist u dat wij als service voor onze klanten, zelf ook kleine oplage medicijnen maken?

Wist u dat wij doordeweeks tot 20.00 uur geopend zijn in Emmen?

Wist u dat wij ook op zaterdagen geopend zijn?

Wist u dat u de medicijnen op elke locatie kunt ophalen zonder recept?

Wist u dat u in minder dan 1 minuut getest kunt worden op het risico op diabetes type 2?

Actueel Medicatie Overzicht (AMO)

Wanneer u medicijnen gebruikt, is het voor uw eigen veiligheid van groot belang dat u een actueel medicatieoverzicht bij u hebt. Bijvoorbeeld als u een ziekenhuis bezoekt of op reis gaat.

Een actueel medicatieoverzicht is een overzicht van alle medicijnen die u de laatste drie maanden heeft gebruikt. U kunt dit overzicht geheel kosteloos bij ons per mail of aan de balie opvragen. Uw medicatieoverzicht is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels.


Aangeboden inVeelgestelde vragen

Waar kan ik een actueel medicatieoverzicht krijgen?

Via ons Contactformulier onderaan de contactpagina kunt u bij de vestiging waar u ingeschreven staat een actueel medicatieoverzicht aanvragen. Wij hebben uw NAW gegevens hiervoor nodig. Na verificatie van uw gegevens sturen wij uw actueel medicatieoverzicht per e-mail.

Wat is een actueel medicatieoverzicht?

Dit is een overzicht van alle medicijnen die u momenteel gebruikt. Allergieën voor bepaalde medicijnen staan hier ook op vermeld. Zelfzorgmiddelen die u in de apotheek aanschaft, komen hier ook op te staan.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en neem medicijnen mee, waar moet ik rekening mee houden?

Gaat u naar een Schengenland en gebruikt u medicijnen die onder de Opiumwet vallen? Dan is het nodig om een Schengenverklaring aan te vragen. Deze is 30 dagen geldig en eenvoudig aan te vragen via het CAK. Wees er op tijd bij, het kan namelijk vier tot zes weken duren tot de aanvraag voltooid is.

Op onze website kunt u bij Zorg & Service onder het kopje ‘Reizigersconsult’ meer lezen over het reizen met Opiumwet geneesmiddelen.

Als u naar een land reist dat geen onderdeel uitmaakt van de Schengenlanden, heeft u mogelijk een Engelstalige medicijnverklaring nodig. Wanneer u meerdere medicijnen gebruikt, is het raadzaam omMedewerkers met deze specialisatie

Copyright Apotheek de Vriendschap ©