Wist u dat wij als service voor onze klanten, zelf ook kleine oplage medicijnen maken?

Wist u dat wij doordeweeks tot 20.00 uur geopend zijn in Emmen?

Wist u dat wij ook op zaterdagen geopend zijn?

Wist u dat u de medicijnen op elke locatie kunt ophalen zonder recept?

Wist u dat u in minder dan 1 minuut getest kunt worden op het risico op diabetes type 2?

Uitwisselen van medische gegevens (LSP)

Bij een onverwacht bezoek aan een andere apotheek of zorgverlener is het belangrijk dat iedereen van uw actueel medicijngebruik op de hoogte is. Daarom werken wij samen met huisartsen en medisch specialisten en andere apotheken in de regio. Wij kunnen gegevens elektronisch delen via een regionaal beveiligd netwerk: het Landelijk Schakelpunt (LSP). Hier hebben wij wel uw toestemming voor nodig. Als u bijvoorbeeld bij een andere apotheek komt, kan deze uw medische gegevens bij uw eigen apotheek opvragen. Zo kan de collega apotheker uw medicatiegebruik goed controleren. Wij ontvangen vervolgens weer informatie van de andere apotheek over de geleverde medicijnen.

Andere zorgverleners moeten overigens wel uw toestemming hebben om uw medische gegevens in te kunnen zien. Zo hebben wij ook altijd een volledig overzicht van uw medicatiegegevens. Uw medicijngebruik verloopt dan zo veilig mogelijk. Het is mogelijk om toestemming te geven via www.volgjezorg.nl of u geeft dit aan uw huisarts of ons door.

Vragen kunt u altijd stellen aan onze apothekers of apothekersassistenten. Meer informatie over de uitwisseling van gegevens en verlenen van toestemming kunt u vinden op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ.nl).


Aangeboden inVeelgestelde vragen

Met wie delen jullie mijn medische gegevens?

Wij delen uw medische gegevens alleen met zorgverleners, personen en/of organisaties waar u toestemming voor geeft.

Waar kan ik toestemming geven voor uitwisseling van medische gegevens via het LSP?

U kunt toestemming geven voor het LSP bij één van onze vestigingen. Maar u kunt het online toestemmingsformulier ook downloaden, invullen en naar ons mailen.

Wat is het LSP?

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken.

Meer informatie over het LSP kunt u vinden op de website van vZVZ.

Copyright Apotheek de Vriendschap ©