Wist u dat wij als service voor onze klanten, zelf ook kleine oplage medicijnen maken?

Wist u dat wij doordeweeks tot 20.00 uur geopend zijn in Emmen?

Wist u dat wij ook op zaterdagen geopend zijn?

Wist u dat u de medicijnen op elke locatie kunt ophalen zonder recept?

Wist u dat u in minder dan 1 minuut getest kunt worden op het risico op diabetes type 2?

Medicijnrol/Baxterrol

Bij gebruik van meerdere medicijnen is het soms lastig om alles uit elkaar te houden en om te onthouden wanneer welk medicijn moet worden ingenomen. Ook kan het uitdrukken van tabletten uit een strip of het openmaken van een potje moeilijk zijn. Apotheek de Vriendschap biedt een oplossing die dit allemaal vergemakkelijkt: Medicijnen op rol, door middel van een zogenaamd Baxterzakje.

Medicijnen zijn in een Baxterrol op maat verpakt. Op de verpakking staat de inhoud van de Baxterrol aangegeven, voor wie de medicatie is en andere informatie, zoals het innamemoment. Praktisch en veilig.

Vergoeding Baxterrol

Een Baxterrol wordt vergoed door uw zorgverzekering vanuit de basisverzekering. Echter moet er eerst beoordeeld worden of u hiervoor in aanmerking komt aangezien het een relatief duur systeem is. Hierdoor zult u ook eerder door uw eigen risico geraken dan voorheen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Baxterrol? Neem dan gerust contact op met één van onze consulenten per mail of telefoon.


Aangeboden inVeelgestelde vragen

Wat is een medicijnrol of Baxterrol?

Een medicijnrol of Baxterrol is een verpakkingsvorm waarin de geneesmiddelen per dag en per tijdseenheid geordend zijn in afzonderlijke zakjes. De medicijnrol of Baxterrol wordt afhankelijk van uw situatie per week of per twee weken verstrekt.

Niet alle geneesmiddelen kunnen verpakt worden in deze zakjes. In de regel zijn hiervoor alleen vaste orale geneesmiddelen zoals tabletten of capsules geschikt.

Wordt een medicijnrol of Baxterrol vergoed door mijn zorgverzekering?

Een medicijnrol wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

De eerste aanvraag voor een medicijnrol dient u in bij uw huisarts. Uw huisarts geeft na akkoord uw verzoek door aan ons. Vervolgens nemen wij het over en gaan wij samen met u in gesprek over de mogelijkheden.

Kom ik in aanmerking voor een medicijnrol of Baxterrol?

Een medicijnrol of Baxterrol is een relatief dure oplossing voor de gezondheidszorg. Zorgverzekeraars hebben daarom voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een medicijnrol of Baxterrol.

Om dit te beoordelen kunt u het beste contact opnemen met één van onze consulenten. Door middel van een intake gesprek bepaalt de consulent samen met u of u in aanmerking komt voor een medicijnrol of Baxterrol.
 Medewerkers met deze specialisatie

Mevr. drs. M.S. Qualm
Apotheker

Apotheek Borger

Mevr. drs. G. Kamps
Apotheker

Apotheek Borger
Apotheek Emmen

Dhr. drs. B. Vrieselaar
Apotheker

Apotheek Borger
Apotheek Emmen

Mevr. drs. K.C.J. Warringa-Hollander
Apotheker

Apotheek Emmen
Servicepunt Emmen

Dhr. drs. C. Ton
Apotheker

Apotheek Ter Apel

Copyright Apotheek de Vriendschap ©