Wist u dat wij als service voor onze klanten, zelf ook kleine oplage medicijnen maken?

Wist u dat wij doordeweeks tot 20.00 uur geopend zijn in Emmen?

Wist u dat wij ook op zaterdagen geopend zijn?

Wist u dat u de medicijnen op elke locatie kunt ophalen zonder recept?

Wist u dat u in minder dan 1 minuut getest kunt worden op het risico op diabetes type 2?

Diabeteszorg

Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken. Glucose geeft het lichaam energie zodat alle spieren en organen hun werk kunnen doen. Het hormoon insuline stelt de cellen in ons lichaam in staat om glucose op te nemen. Bij diabetes zit daar het probleem: Het lichaam maakt geen of onvoldoende insuline aan.

Bij alle locaties van apotheek De Vriendschap is het mogelijk om in minder dan 1 minuut en zonder bloed te prikken het risico op het hebben of krijgen van diabetes in te schatten, met de Diabetes Risico Test.

Zodra diabetes bij u is vastgesteld komt er veel op u af. U moet wennen aan de behandeling en de nieuwe manier van leven. Veel informatie wordt aangeboden door zorgverleners maar het kan lastig zijn om alles te onthouden. Met deze interactieve video kunnen we u hierbij helpen. Belangrijke vragen zoals ‘Waarom zijn mijn medicijnen zo belangrijk?’ en ‘Wat als ik mijn medicijnen vergeet?’ worden hierin behandeld. Het kan nuttig zijn om deze video ook met uw naasten te delen.

Diabetesmaterialen bestellen
U kunt bij apotheek de Vriendschap al uw diabetesmateriaal bestellen ongeacht waar u verzekerd bent. Ons zorgteam diabetes staat voor u klaar met optimale zorg en deskundig advies.


Aangeboden inVeelgestelde vragen

Waar kan ik een actueel medicatieoverzicht krijgen?

Via ons Contactformulier onderaan de contactpagina kunt u bij de vestiging waar u ingeschreven staat een actueel medicatieoverzicht aanvragen. Wij hebben uw NAW gegevens hiervoor nodig. Na verificatie van uw gegevens sturen wij uw actueel medicatieoverzicht per e-mail.Medewerkers met deze specialisatie

Copyright Apotheek de Vriendschap ©