Wist u dat wij als service voor onze klanten, zelf ook kleine oplage medicijnen maken?

Wist u dat wij doordeweeks tot 20.00 uur geopend zijn in Emmen?

Wist u dat wij ook op zaterdagen geopend zijn?

Wist u dat u de medicijnen op elke locatie kunt ophalen zonder recept?

Wist u dat u in minder dan 1 minuut getest kunt worden op het risico op diabetes type 2?

Reizigersconsult

We gaan steeds vaker verder op vakantie en zoeken steeds meer de nog niet ontdekte plekken van de wereld op. Voor een zorgeloze vakantie is een goede voorbereiding nodig. Zo weet u alles over het land van bestemming en heeft u precies gedacht aan alle spullen voor in uw koffer. Maar vergeet ook vooral niet om u voor te bereiden op de gezondheidsrisico’s van het betreffende land! Wij kunnen u per land adviseren over bijvoorbeeld vaccinaties en medicijnen die u mee zou moeten nemen.

U kunt zelf ook veel informatie inwinnen (www.lcr.nl), maar houdt er rekening mee dat deze informatie algemeen van aard is.

Schengenverklaring
Voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, gelden strenge regels. Dat is niet gek, want in het buitenland kunnen deze medicijnen voor verboden middelen (drugs) worden aangezien. Onder de Opiumwet vallen slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-middelen en medicinale cannabis. Vallen uw geneesmiddelen onder de Opiumwet? Dan bent u verplicht een Schengenverklaring op zak te hebben. Wij raden u aan deze vier tot zes weken voor vertrek aan te vragen bij uw arts. Niet alleen moet uw behandelend arts de verklaring ondertekenen; deze dient ook gelegaliseerd te worden.

Met de Schengenverklaring mag u voor maximaal dertig dagen geneesmiddelen meenemen in de landen die het Schengenverdrag ondertekend hebben. De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Neemt u geneesmidde

Aangeboden inVeelgestelde vragen

Ik ga op vakantie naar het buitenland en neem medicijnen mee, waar moet ik rekening mee houden?

Gaat u naar een Schengenland en gebruikt u medicijnen die onder de Opiumwet vallen? Dan is het nodig om een Schengenverklaring aan te vragen. Deze is 30 dagen geldig en eenvoudig aan te vragen via het CAK. Wees er op tijd bij, het kan namelijk vier tot zes weken duren tot de aanvraag voltooid is.

Op onze website kunt u bij Zorg & Service onder het kopje ‘Reizigersconsult’ meer lezen over het reizen met Opiumwet geneesmiddelen.

Als u naar een land reist dat geen onderdeel uitmaakt van de Schengenlanden, heeft u mogelijk een Engelstalige medicijnverklaring nodig. Wanneer u meerdere medicijnen gebruikt, is het raadzaam om

Copyright Apotheek de Vriendschap ©